Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmeria Harghita anunţă o scădere a apelurilor care semnalează prezenţa urşilor în apropierea zonelor locuite, de la 15 la şase în ultima săptămână

digi24.ro
jandarmerie

Jandarmeria Harghita a anunţat o scădere a numărului apelurilor care semnalează prezenţa urşilor în apropierea zonelor locuite, de la cel puţin 15 în săptămânile anterioare la şase în ultima săptămână. Cu toate acestea, la sfârşitul săptămânii trecute, un urs a atacat o stână şi a omorât o vacă, potrivit news.ro.

"Dacă în ultimele săptămâni am înregistrat cel puţin 15 apeluri de semnalare a prezenţei urşilor în apropierea zonelor locuite, în săptămâna ce tocmai a trecut, la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita au fost primite doar 6 apeluri prin intermediul SNUAU 112. Apelurile au fost făcute din localităţile Bilbor, Topliţa, Băile Homorod, Gheorgheni şi Băile Chirui”, a transmis ISU Harghita, luni, printr-un comunicat de presă.
Primul apel a fost făcut în 3 august, la ora 23:55, o femeie semnalând că un urs a pătruns în curtea casei sale din comuna Bilbor, luând cu el un porc şi plecând în pădure. Echipa de intervenţie nu a mai găsit ursul, acesta părăsind singur zona.
"Tot în această perioadă au fost făcute două apeluri din apropierea municipiului Gheorgheni, un proprietar de stână anunţând pe 6 şi pe 8 august prezenţa unor urşi. Dacă în primul caz ursul a provocat pagube la stână, omorând o vacă, fiind nevoie ca echipa de intervenţie să alunge ursul, în cel de-al doilea caz urşii semnalaţi, doi la număr, nu au mai fost găsiţi acolo, părăsind singuri zona”, se mai arată în comunicat.
Jandarmeria Harghita a menţionat că în celelalte situaţii, din Topliţa, Băile Homorod şi Băile Chirui nu a mai fost nevoie de intervenţia efectivă a echipelor de intervenţie, urşii părăsind singuri zona.
Pe timpul intervenţiilor nu au fost înregistrate alte pagube sau incidente.
De la începutul anului au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 216 apeluri făcute prin intermediul SNUAU 112 prin care era semnalată prezenţa ursului în apropierea zonelor locuite. În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.