Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmeria Română a asigurat ordinea publică la 17.273 de evenimente, în prima parte a anului

jandarmi

Jandarmeria Română a asigurat ordinea publică, în primele şapte luni ale anului, la 17.273 de evenimente - manifestări cultural-artistice, sportive, de protest, promoţionale -, la care au participat peste 8,2 milioane de persoane, relevă un bilanţ al instituţiei. 

Potrivit unui comunicat transmis vineri AGERPRES, în perioada amintită Jandarmeria Română a acţionat zilnic cu 2.785 de jandarmi, desfăşurând misiuni de patrulare şi menţinere a ordinii publice la obiectivele specifice. 

"Datorită bunei cooperări interinstituţionale dintre structurile Jandarmeriei şi cele ale Poliţiei Române, s-a acţionat în sistem integrat pentru soluţionarea operativă a peste 13.000 de intervenţii care au vizat domeniul ordinii publice, dintre care 5.196 au reprezentat solicitări prin intermediul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112", se arată în comunicatul citat.

Fenomentul Burkini lovește plajele occidentale. Reacția dură a europenilor


De asemenea, Jandarmeria Română a acordat atenţie creşterii gradului de siguranţă a şcolarilor, executând 20.175 de misiuni de patrulare în apropierea unităţilor de învăţământ, precum şi pe traseele de deplasare către unităţile şcolare. Totodată, au fost desfăşurate 3.104 activităţi educativ-preventive. 

În primele şapte luni ale anului 2016, efectivele Jandarmeriei au aplicat 99.228 de sancţiuni contravenţionale, faţă de 89.189 de sancţiuni aplicate în aceeaşi perioadă a anului 2015, înregistrându-se statistic o creştere cu 11,26%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.