Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmeria Română: Amenzi de sute de mii de lei, în ultimii doi ani, pentru protestatarii din Bucureşti

Inquam Photos / Octav Ganea
jandarmi victoriei

2017 şi 2018 au fost doi ani marcaţi de proteste anti-guvernamentale în Capitală. De cele mai multe ori paşnice, protestele au fost marcate pe alocuri şi de incidente violente, numeroşi protestatri fiind sancţionaţi contravenţional de jandarmi.

Potrivit unui răspuns oficial al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, în perioada 1 ianuarie 2017 - 31 octombrie 2018, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 317.550 lei persoanelor care au participat la manifestările publice de protest din Bucureşti.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de kilogramele în plus cu banalul LEUȘTEAN

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis, în luna octombrie, că adunările publice trebuie declarate în prealabil, atunci când urmează să se desfăşoare în pieţe ori pe căi publice sau în alte locuri din vecinătatea sediilor sau imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. Decizia e obligatorie.

Protestatarii #rezist au susţinut că hotărârea instanţei supreme, potrivit căreia adunările publice trebuie declarate în prealabil la primării, limitează dreptul cetăţenilor de a protesta spontan. Protestatarii mai spun că vor da statul român în judecată la CEDO, pentru că, prin decizia ICCJ, s-ar da "undă verde" Jandameriei pentru scrierea de amenzi şi pentru intrarea în forţă.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.