Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmii din Rânca, Runcu şi Tismana, dotaţi cu ATV-uri pentru intervenţiile din zonele montane

jandarmi montani

Posturile de jandarmii din Rânca, Runcu şi Tismana au fost dotate cu ATV-uri pentru intervenţiile pe traseele montane de căutare şi salvare a persoanelor care se rătăcesc în munţi şi se află în situaţii limită, a informat, joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Gorj, Alin Ivan.

Potrivit acestuia, IJJ Gorj a achiziţionat şi dotat Posturile de jandarmi montane Rânca, Runcu şi Tismana cu 3 ATV-uri pentru a fi utilizate pe traseele montane din responsabilitatea judeţului.

"Jandarmii montani gorjeni vor utiliza aceste ATV-uri în zonele montane arondate, în timpul acţiunilor de patrulare sau la solicitările SNUAU 112 de căutare şi salvare a persoanelor care se rătăcesc în munţi şi care se află în situaţii limită. În decursul timpului, jandarmii montani gorjeni au fost solicitaţi în repetate rânduri să ajute persoanele blocate cu diferite autovehicule în zone montane greu accesibile. Posturile de jandarmi montane Runcu şi Tismana sunt dotate cu autoturisme de teren Dacia Duster 4x4, iar cel din Rânca are în uz Dacia Duster 4x4, Dacia Duster cu şenile şi un snowmobil, iar aceste ATV-uri vor contribui la creşterea mobilităţii structurilor montane de jandarmi pentru a se interveni în sprijinul turiştilor", a spus Alin Ivan, potrivit Agerpres.

El a adăugat că ATV-urile Segway 4x4 sunt dotate cu troliu electric, sisteme acustice şi luminoase, precum şi căşti pentru protecţia efectivelor şi se pot deplasa pe toate drumurile, inclusiv pe traseele greu accesibile din zonele montane.

Aceste noi dotări ale structurilor montane de jandarmi din judeţul Gorj vor fi utilizate pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.