Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmii și salvamontiștii au recuperat cinci persoane rătăcite în Munţii Ignişului din Maramureș

News.ro
salvamont

Cinci persoane care s-au rătăcit, pe fondul unor condiţii meteo dificile, în Munţii Ignişului, într-o zonă situată între localităţile Băiuţ şi Nistru, au fost recuperate de jandarmi şi salvamontişti, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, mr. Radu Nicolae, arată Agerpres.

"Odată ajunse la persoanele care au solicitat sprijin, echipajele de salvare au constatat că acestea nu prezentau urme de epuizare fizică pentru a fi necesară acordarea de prim-ajutor. Grupul era format din trei bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 29 şi 44 ani. Cele cinci persoane au fost duse în condiţii de siguranţă de către echipajele de salvare la autoturismul lor parcat în localitatea Nistru", a precizat Radu Nicolae.

Potrivit acestuia, la operaţiune au participat Detaşamentul mobil de jandarmi Baia Mare şi Serviciul Public Judeţean Salvamont Maramureş.

Purtătorul de cuvânt al IJJ Maramureş a recomandat iubitorilor de drumeţii montane să se asigure că au un echipament adecvat şi să nu se aventreze în zone pe care nu le cunosc.

"Pentru orice problemă pe care o întâmpină în spaţiul montan, cetăţenii sunt rugaţi să apeleze cu încredere la ajutorul jandarmilor şi echipajelor Salvamont", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.