Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jandarmii şi salvamontiştii au reuşit să salveze opt turişti rătăciţi din Masivul Bucegi după aproape 10 ore de intervenţie

salvamont

Jandarmii şi salvamontiştii au reuşit să salveze opt turişti rătăciţi pe munte după aproape 10 ore de intervenţie, conform Agerpres.

Sâmbătă, în jurul orei 23,40, Jandarmeria Braşov a primit un apel la 112 din partea unui grup de opt persoane, care au semnalat faptul că sunt blocate în Masivul Bucegi, pe Valea Velicanului, şi nu mai pot continua deplasarea.

Turiştii, patru femei şi patru bărbaţi, au precizat că nu au probleme medicale, dar că sunt epuizaţi fizic şi nu mai au rezerve de apă şi hrană.

Au fost constituite două echipe de căutare - de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Braşov şi de la Salvamont Râşnov -, care au început deplasarea spre zona indicată.

În jurul orei 3,30, echipajele au ajuns la turiştii care au solicitat ajutorul. Aceştia reuşiseră să facă un foc pentru a se încălzi, întrucât afară era foarte frig. Alături de jandarmi şi salvamontişti, turiştii au început coborârea în siguranţă. Duminică dimineaţă, în jurul orei 9,00, acţiunea de recuperare s-a încheiat cu succes.

"Misiunea a fost una dificilă având în vedere că s-a desfăşurat pe timp de noapte, într-o zonă greu accesibilă şi pe un traseu nemarcat, dar cel mai important lucru este că turiştii au ajuns la baza muntelui în siguranţă. Ca de fiecare dată, facem apel la turişti să facă alegerile corecte în ceea ce priveşte traseul pe care pleacă la drum, să meargă doar pe traseele marcate şi cu echipament adecvat", conform unui comunicat de presă al Jandarmeriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.