Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonezul Shoma Uno, medaliat olimpic, şi-a anunţat retragerea

japantimes.co.jp
 Yuma Kagiyama patinaj artistic

Patinatorul japonez Shoma Uno, dublu medaliat olimpic la patinaj artistic şi campion mondial, şi-a anunţat joi retragerea din activitate, într-o postare pe contul său de Instagram, informează EFE, potrivit Agerpres.

"Am luat decizia de a mă retrage din activitatea competiţională. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut pe tot parcursul carierei mele", a spus Uno într-un scurt comunicat însoţit de o fotografie a sa.

În textul său, Uno a explicat că a început patinajul artistic la vârsta de cinci ani şi a practicat acest sport timp de 21 de ani, dar nu a oferit motivul retragerii sale, precizând că va susţine o conferinţă de presă pe data de 14 mai, în care va anunţa planurile sale de viitor.

După ce s-a clasat pe locul 4 la Campionatele Mondiale din luna martie, de la Montreal, unde viza un al treilea titlu consecutiv, patinatorul de 26 de ani a afirmat că a încercat să-şi regăsească motivaţia în ultimele două sezoane.

Uno a cucerit şase titluri de campion al Japoniei şi a câştigat argintul la individual la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang în 2018 şi bronzul la Beijing în 2022.

Retragerea sa vine după ce în 2022, un alt mare patinator nipon, Yuzuru Hanyu, dublu campion olimpic şi mondial, şi-a anunţat retragerea din competiţii pentru a se dedica turneelor demonstrative de patinaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.