Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia înregistează mai multe sinucideri într-o lună decât decese provocate de COVID-19 în 2020

digi24.ro
Japonia

Sinuciderile au crescut în Japonia pentru a patra lună consecutiv, principala cauză fiind criza economică provocată de pandemia de COVID-19. Japonia are una dintre cele mai mari rate ale sinuciderii din lume, informează Mediafax.

Numărul sinuciderilor din Japonia a crescut în luna octombrie pentru a patra lună consecutiv şi a ajuns la cel mai ridicat grad din ultimii cinci ani.

Potrivit datelor preliminare ale poliţiei, numărul total de sinuciderilor pentru luna octombrie a fost de 2.153, o creştere de peste 300 faţă de luna precedentă şi cel mai mare număr lunar din mai 2015, scrie Reuters.

Vezi și: Ludovic Orban admite că PNL ar putea pierde premierul

Sinuciderile în rândul femeilor sunt mai frecvente decât la bărbaţi, iar experţii spun că acest lucru se întâmplă din cauza presiunii mult mai mari pe care o simt acestea raportat la societate şi locurile de muncă.

Cazurile de sinucidere au scăzut constant până în iulie, dar apoi impactul economic al pandemiei de COVID-19 a început să se simtă şi numărul sinuciderilor a început să crească.

De-a lungul timpului, în Japonia, sinuciderea a fost văzută ca o modalitate de a evita ruşinea sau dezonoarea. Timp de mulţi ani cererea de ajutor psihologic a fost stigmatizată, iar aceste elemente au dus la rata mare a sinuciderilor din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.