Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Japonia nu dă doi bani pe investițiile record făcute de giganul Apple: Prinsă cu furtișagul, compania e executată de fisc!

Agerpres
Apple

Filiala din Japonia a Apple trebuie să plătească fiscului taxe suplimentare de 13 miliarde de yeni (aproape 98 de milioane de dolari), pentru vânzările angro de iPhone-uri şi alte dispozitive Apple către turişti străini care au fost scutite incorect de taxa pe consum, a relatat luni publicaţia Nikkei, citând surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Potrivit ziarului, cumpărăturile angro de iPhone-uri de către cumpărători străini au fost descoperite la unele magazine Apple, cu cel puţin o tranzacţie care a implicat achiziţia a sute de telefoane simultan de către o singură persoană, în timp ce magazinul nu a taxat cel puţin un posibil revânzător.

Japonia permite turiştilor care stau mai puţin de şase luni să cumpere articole fără a plăti taxa de consum de 10%, dar scutirea nu se aplică achiziţiilor în scopul revânzării. Se crede că Apple Japan a depus o declaraţie fiscală modificată, potrivit Nikkei. Compania nu a răspuns cererii Reuters de a comenta informaţia. Directorul general al producătorului de iPhone-uri, Tim Cook, a vizitat Japonia la începutul acestei luni şi a anunţat că Apple a investit peste 100 de miliarde de dolari în reţeaua sa de aprovizionare japoneză în ultimii cinci ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.