Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean Claude-Juncker, anunț despre relațiile UE cu Marea Britanie: După Brexit, nu va mai fi o țară oarecare, ci un vecin foarte apropiat

rfi.fr
Brexit

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, a spus, în discursul despre „Starea Uniunii”, ținut miercuri, că Marea Britanie trebuie să înțeleagă că nu va mai avea aceleași drepturi după Brexit, dar va rămâne un vecin apropiat al Uniunii Europene (UE), scrie Mediafax.

„Cerem Guvernului britanic să înțeleagă că nu poate avea aceleași drepturi precum un stat membru. Dacă părăsești Uniunea, bineînțeles că nu mai poți fi parte din piața unică și, bineînțeles, nu mai poți face parte din acele piețe comune pe care le vrei”, a subliniat Juncker.

În plus, președintele CE a mai spus că UE trebuie să se asigure că relațiile ei cu Marea Britanie vor fi stabile, după Brexit.

Citește și Jean-Claude Juncker, MESAJ despre respectarea statului de drept: Discuțiile aprinse între guverne și instituții devin din ce în ce mai comune

„După 29 martie 2019, Marea Britanie nu va fi o țara terță oarecare pentru noi, ci un vecin foarte apropiat de noi. Marea Britanie va fi, întotdeauna, un vecin și un partener foarte apropiat, din punct de vedere politic, economic și de securitate”, a precizat Juncker.

„Lunile trecute, când am avut nevoie de unitate, Marea Britanie a fost alături de noi. (...) Iată de ce salut propunerea Theresei May pentru a dezvolta un parteneriat ambițios în viitor”, a mai spus președintele CE.

CE și Parlamentul European vor da dovadă deloialitate față de Irlanda. „Iată de ce vrem să găm o soluție creativă pentru granița cu Irlanda de Nord. (...) Nu UE, ci Brexitul face granițele mai vizibile pentru Irlanda de Nord”, a punctat Juncker.

Negocierile pentru Brexit sunt conduse extraordinar din partea UE de Michel Barnier, susține oficialul CE. „Deplângem Brexitul”, dar acceptăm decizia cetățenilor britanici, a mai menționat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.