Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Claude Juncker: 'Multilateralismul trebuie să aibă o şansă. Este dificil, dar aceasta este calea spre viitor'

Jean-Claude Juncker

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat duminică, la sediul din New York al Naţiunilor Unite, că multilateralismului trebuie să i se dea o şansă pentru că este 'calea spre viitor', relatează agenţia Xinhua, potrivit Agerpres.

'Multilateralismul trebuie să aibă o şansă. Este dificil, dar aceasta este calea spre viitor', a afirmat Juncker, într-o conferinţă de presă comună cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres. 

Guterres, Juncker şi şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, s-au întâlnit duminică în marja sesiunii Adunării Generale a ONU, care începe luni la New York. 

'Suntem aici pentru a spune că abordarea multilaterală nu a murit. Ea trebuie să fie menţinută. Este singura şansă pe care o avem de a construi viitorul globului într-un mod acceptabil pentru toţi actorii', a subliniat preşedintele Comisiei Europene. 

'Nu agreăm abordarea unilaterală', a adăugat el, menţionând - fără a nominaliza SUA - că unele state membre ale ONU promovează unilateralismul, şi reiterând sprijinul Uniunii Europene faţă de Naţiunile Unite, piatra unghiulară a multilateralismului.

Citește și: Un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în Republica Dominicană

În aceeaşi conferinţă de presă, Antonio Guterres a apreciat că Uniunea Europeană este un partener exemplar al Naţiunilor Unite. 'Împărtăşim aceleaşi preocupări, în favoarea multilateralismului şi în favoarea ordinii internaţionale bazate pe reguli', a subliniat Guterres. 

'Avem aceleaşi preocupări în ce priveşte schimbările climatice,faptul că acestea se produc mai rapid decât reacţionăm noi, iar necesitatea de a acţiona în acest domeniu este o prioritate absolut esenţială la nivel global', a mai arătat secretarul general. 

Guterres a mulţumit Uniunii Europene pentru sprijinul său, atât în ce priveşte reformarea ONU, cât şi multe din operaţiunile pe care le desfăşoară în domeniile umanitare şi dezvoltării, păcii şi securităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.