Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Luc Melenchon respinge orice apropiere de extrema dreaptă

Mélenchon

Fostul candidat de extremă stângă la preşedinţia Franţei Jean-Luc Melenchon a anunţat vineri că nu va vota cu candidata extremei drepte, Marine Le Pen, transmite AFP. "Nu există nicio îndoială cine suntem, suntem o mişcare politică fără nicio legătură cu extrema dreaptă", a afirmat Melenchon pe canalul său YouTube, reamintind că s-a confruntat cu Le Pen în alegerile legislative din 2012. "Există o singură persoană printre voi care se îndoieşte de faptul că nu voi vota cu Frontul Naţional? Ştie toată lumea!", a adăugat el.

Melenchon, eliminat din cursa pentru preşedinţie după primul tur al alegerilor din Franţa, duminica trecută, a refuzat însă din nou să le spună susţinătorilor săi cu cine să voteze în turul al doilea: "Nu aveţi nevoie de mine ca să ştiţi ce să faceţi, nu sunt un guru". Duminica viitoare va avea loc turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în care adversari sunt centristul Emmanuel Macron şi Marine Le Pen. Aceasta a făcut vineri apel la alegători să îl oprească pe Macron. "E în joc esenţialul. Să lăsăm la o parte certurile şi divergenţele", a postat ea pe Twitter, conform Agerpres.

Melenchon îl consideră pe Macron reprezentantul "finanţelor extreme", dar crede că "doamna Le Pen este şi mai rea, ea va răscoli leagănele ca să vadă cine e francez şi cine nu". În aceste condiţii, "oricare ar fi rezultatul turului al doilea, avem un proiect care ne va diviza pe toţi (...) o situaţie hidoasă", a apreciat liderul stângii radicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.