Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jean-Yves Le Drian a apreciat ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord ca fiind în acest moment scenariul cel mai probabil

presidency.ro
Jean-Yves Le Drian

Ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, apreciat marţi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără un acord ca fiind în acest moment scenariul cel mai probabil, transmite AFP, potrivit Agerpres.

'Este ipoteza cea mai probabilă. Vor exista inconveniente, e inevitabil. Vor exista subiecte de tensiune (pe chestiuni) precum pescuitul', a afirmat Le Drian, adresându-se Asociaţiei presei diplomatice la Paris.

'Totul va depinde şi de modul în care Marea Britanie va traduce acest ''no deal''. În orice caz, 'vor fi necesare discuţii la un moment dat, fie şi doar pentru (...) Eurostar', a adăugat şeful diplomaţiei franceze.

Jean-Yves Le Drian a reiterat de altfel opoziţia Franţei faţă de orice nouă amânare a Brexit-ului, programat să se producă pe 31 octombrie. 'În starea actuală a lucrurilor, această chestiune nu se pune', a declarat ministrul francez, remarcând însă că datele problemei s-ar putea schimba, mai ales dacă în Marea Britanie vor avea loc alegeri anticipate.

Parlamentul britanic s-a reunit marţi într-o şedinţă furtunoasă, prilej cu care prim-ministrul Boris Johnson a pierdut majoritatea absolută de un singur vot în Camera Comunelor, după ce deputatul conservator Philip Lam şi-a anunţat înscrierea în Partidul Liberal-Democrat, eurofil.

Parlamentarii opoziţiei şi o parte dintre conservatori vor să împiedice un Brexit fără acord şi să-l oblige pe premier să ceară o nouă amânare a ieşirii din UE, până la 31 ianuarie 2020.

Boris Johnson a avertizat luni că nu va accepta 'în nicio circumstanţă' să solicite Bruxelles-ului o nouă amânare a Brexit-ului, ameninţând că ar putea convoca alegeri anticipate pentru 14 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.