Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jeff Sessions audiat din nou în Congres despre implicarea Rusiei în alegerile prezidenţiale

Jeff Sessions

Ministrul american al justiţiei, Jeff Sessions, urmează să fie chestionat din nou marţi în Congres cu privire la implicarea rusă în alegerile prezidenţiale din 2016 şi o posibilă înţelegere între Moscova şi membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump, scrie AFP.

Jeff Sessions, care a făcut puţine declaraţii pe această temă sensibilă, va răspunde întrebărilor parlamentarilor republicani şi democraţi din Comisia pentru afaceri judiciare a Camerei Reprezentanţilor.

El a sprijinit relativ devreme candidatura lui Donald Trump, de la începutul anului 2016, când era senator de Alabama.

Citește și: Pensia foştilor preşedinţi americani va fi diminuată

Este de aşteptat ca Jeff Sessions să ofere explicaţii despre relaţiile sale cu George Papadopoulos, un consilier subaltern al campaniei omului de afaceri republican, care a pledat vinovat că i-a minţit pe anchetatorii poliţiei federale (FBI).

Cu prilejul audierii sale de confirmare în Senat, Jeff Sessions a afirmat că nu a avut niciun contact cu responsabili ruşi în timpul campaniei.

Ulterior, a recunoscut că a purtat discuţii cu ambasadorul Rusiei în Statele Unite, ceea ce l-a forţat să se recuze în ancheta rusă, încredinţată procurorului special Robert Mueller.

În cursul unei precedente audieri în Senat, ministrul justiţiei a susţinut că nu a avut "cunoştinţă" despre înţelegeri secrete între echipa de campanie a lui Donald Trump şi guvernul rus.

"Orice sugestie potrivit căreia aş fi fost în înţelegere sau aş fi avut cunoştinţă despre o înţelegere cu guvernul rus, îndreptată împotriva ţării mele, (...) este o minciună sfruntată şi detestabilă", a declarat el în iunie.

La 31 martie 2016, George Papadopoulos a asistat la o reuniune privind securitatea naţională prezidată de Donald Trump şi la care a fost prezent Jeff Sessions, anunță Agerpres.

În cursul acestei reuniuni, George Papadopoulos s-a lăudat că poate organiza o întâlnire între preşedintele rus, Vladimir Putin, şi candidatul republican.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.