Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pensia foştilor preşedinţi americani va fi diminuată

Bill Clinton

Camera inferioară a Congresului american a votat fără dificultate luni o lege ce prevede reducerea pensiilor şi avantajelor federale de care beneficiază foştii preşedinţi ai Statelor Unite, o iniţiativă legislativă care trebuie să treacă şi prin Senat înainte de a fi adoptată, relatează AFP.

Parlamentarii, care au adoptat textul prin consens (cu voce tare), au apreciat că remuneraţiile importante ale foştilor preşedinţi în zilele noastre nu mai justifică un sprijin atât de semnificativ din partea guvernului. Potrivit unei legi care datează din 1958, ei beneficiază în prezent de o pensie în şase cifre, precum şi de un buget pentru echipele şi birourile lor.

Citește și: Donald Trump l-a numit ministru al sănătăţii pe un fost şef al unui gigant farmaceutic

Foştii preşedinţi americani pot câştiga mai multe milioane de dolari datorită cărţilor pe care le scriu sau discursurilor ţinute, a motivat republicanul Jody Hice, iniţiatorul proiectului de lege.

"În pofida milioanelor de dolari pe care le reprezintă aceste contracte suculente, contribuabilul american continuă să plătească pentru pensia" foştilor preşedinţi, a deplâns el într-un comunicat dat publicităţii la finalul votului.

Având în vedere nivelul datoriei ţării (20.000 de miliarde de dolari), "este imperativ ca foştii noştri preşedinţi să dea un exemplu", a adăugat Jody Hice, declarându-se optimist în ce priveşte adoptarea textului în Senat, anunță Agerpres.

Proiectul legislativ prevede printre altele plafonarea la 500.000 de dolari a bugetului anual alocat fiecărui fost preşedinte al Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.