Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jeff Sessions va fi audiat, marţi, în Senat

Jeff Sessions

Procurorul general al al Statelor Unite, Jeff Sessions, va depune marţi mărturie în faţa Comisiei pentru serviciile de informaţii a Senatului unde va fi interogat în legătură cu întâlnirile avute cu responsabili ruşi în timpul campaniei electorale din 2016, transmite AFP preluat de agerpres.

Jeff Sessions, multă vreme senator înainte de a fi numit de preşedintele american, Donald Trump, în actuala funcţie, a anunţat această decizie sâmbătă într-o scrisoare în care se referă la declaraţiile fostului director al FBI James Comey, audiat joi de Comisia senatorială pentru serviciile de informaţii. 

"Având în vedere rapoartele recente cu privire la mărturia lui James Comey în faţa Comisiei pentru serviciile de informaţii a Senatului, este important să am oportunitatea de a aborda aceste chestiuni", a declarat Jeff Sessions în scrisoare. 

Această comisie "este cel mai adecvat forum pentru astfel de chestiuni, în timp ce efectuează şi ea o anchetă şi are acces la informaţii clasificate şi pertinente", a mai explicat el. 

Iniţial, Jeff Sessions trebuia să fie audiat de Comisia pentru buget a Senatului, legat de probleme bugetare. După ce unii senatori au declarat că intenţionează să îl chestioneze cu privire la eventualele relaţii cu responsabili ruşi, el a decis să vorbească în faţa Comisiei pentru serviciile de informaţii. 

James Comey, demis la 9 mai de Donald Trump, a afirmat sub jurământ în această săptămână că preşedintele i-a cerut să abandoneze o componentă a anchetei asupra posibilului amestec rus legată de generalul Michael Flynn, fostul său consilier pe probleme de securitate naţională. 

Donald Trump a dezminţit că i-ar fi cerut acest lucru lui Comey şi a spus că este pregătit "100%" să confirme acest lucru sub jurământ. 

Jeff Sessions, un apropiat al lui Donald Trump, a recunoscut că s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Washington, Serghei Kisliak, în două rânduri anul trecut. În consecinţă, a fost nevoit să se recuze în martie în ancheta asupra presupusului amestec al Rusiei în campania prezidenţială din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.