Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jens Stoltenberg, șeful NATO, spune că trebuie combătute 'acțiunile agresive' ale Rusiei în Marea Neagră

Jens Stoltenberg, NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat joi la Washington că alianța va trebui să găsească soluții pentru a combate „acțiunile agresive” ale Rusiei în Marea Neagră, potrivit France 24, scrie Mediafax.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei reuniuni a miniștrilor de Externe din cadrul NATO, care marchează aniversarea a 70 de ani de la înființarea organizației și vin la scurt timp după ce ambasadorul Statelor Unite la NATO, Kay Bailey Hutchison, a anunțat că alianța pregătește un pachet de măsuri pentru a se „asigura că navele ucrainene traversează Strâmtoarea Kerci în siguranță”. Ea a mai adăugat și că NATO va trimite mai multe nave în zonă pentru a se asigura că „țările din zona Mării Negre sunt ferite de ingerințele Rusiei”.

Citește și: RĂZBOI TOTAL pentru Laura Codruța Kovesi: Consiliul UE reafirmă că NU o vrea pe fosta șefă a DNA la conducerea Parchetului European

Anterior, și secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a făcut o declarație asemănătoare. El a spus că NATO trebuie să contracareze noile "ameninţări", enumerând "agresiunile ruse" şi competiţia strategică reprezentată de China.

În cadrul aceluiași eveniment, Stoltenberg a făcut referire și la parteneriatul cu Georgia și Ucraina. „Vom ajunge la un acord referitor la măsurile de sprijin pentru partenerii noștri apropiați Georgia și Ucraina”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.