Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Jens Stoltenberg, mesaj în direcția Kremlinului: Dacă vă uitați la hartă, întărirea spațiului estic e realizată prin a avea Finlanda și Suedia în NATO

vestidinrusia.ro
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, luni, înaintea Ministerialei NATO, cu șeful organizației, Jens Stoltenberg, care, într-o declarație de presă, a vorbit despre aderarea Suediei și Finlandei la Alianța Nord-Atlantică.

Ratificarea protocoalelor privind aderarea celor două țări la NATO a fost făcută de toate țările membre cu excepția Turciei și Ungariei. Premierul maghiar a anunțat că Parlamentul de la Budapesta va aproba protocolul la începutul anului viitor, în timp ce Turcia nu a luat încă nicio decizie. Pentru primirea de noi membrii trebuie să existe aprobări de la toate țările membre.

„În chestiunea Finlandei și Suediei s-a luat o decizie istorică la Madrid de a invita cele două țări să se alăture NATO. 28 din țările membre au ratificat aceste protocoale. Acestea includ România și sunt recunoscător pentru sprijinul acordat Finlandei și Suediei. Am încredere că toți aliații noștri vor ratifica acest instrument și cele două țări vor deveni membri importanți pentru cele două țări, dar și pentru întreaga alianță pentru că NATO va deveni mai puternic”, a spus Jens Stoltenberg.

Șeful NATO a vorbit și despre importanța acceptării în organizație a celor două țări nordice.

„Țările acestea au forțe bine echipate, bine dotate, echipate, pregătite. E important și pentru legătura dintre America de Nord și Europa care este „coloana vertebrală” a Alianței. De asemenea, dacă vă uitați pe hartă, suntem cu toții de acord, cred, că întărirea Flancului Estic, în special a Balticilor, este realizată prin a avea Finlanda și Suedia ca membri ai Alianței. Este bine și pentru ele, dar și pentru NATO, dar și pentru relația transatlantică”, a precizat Jens Stoltenberg.

Șeful NATO se află la București pentru a participa la întâlnirea ministrilor de externe din țările membre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.