Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jens Stoltenberg vrea ca NATO să intensifice parteneriatul cu Chișinău: Moldova este un partener apropiat și de lungă durată pentru noi

Republica Moldova este un partener apropiat și de lungă durată al NATO, a declarat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg la întâlnirea cu jurnaliștii la Bruxelles, în ajunul reuniunii miniștrilor apărării din țările NATO. Oficialul a precizat că părțile au convenit să intensifice acest parteneriat, transmite Radio Europa Liberă Moldova.

Desigur, ne preocupă felul în care vă putem ajuta să reformați și să consolidați instituțiile voastre de apărare și securitate și, de asemenea, acest lucru poate fi legat de protejarea spațiului aerian al Moldovei. Este ceva ce evaluăm constant și discutăm cu Moldova pentru a vedea ce tip de sprijin putem oferi”, a spus secretarul general al NATO, conform deschide.md.

Stoltenberg și-a exprimat satisfacția că Alianța Nord Atlantică a contribuit la securizarea spațiului aerian al R.Moldova în timpul recentului summit al Comunității Politice Europene (CPE) și a spus că organizația politico-militară occidentală „analizează constant” cum poate ajuta Chișinăul, inclusiv în domeniul apărării antiaeriene.

În perioada summit-ului desfășurat pe 1 iunie la Bulboaca, NATO a monitorizat spațiul aerian cu ajutorul zborurilor de supraveghere AWACS, care pot detecta avioane, rachete și drone la sute de kilometri distanță.

Pe 15-16 iunie, la Bruxelles, va avea loc întâlnirea miniștrilor apărării din țările NATO, unde se va discuta despre summit-ul Alianței, din iulie, la Vilnius și perspectivele de aderare ale Ucrainei la NATO.

În marginea reuniunii, ministrul moldovean al apărării Anatolie Nosatîi va participa la o ședință a Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei, organizat și condus de SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.