Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jens Stoltenberg vrea ca ţările membre ale NATO să-şi sporească cheltuielile militare

Jens Stoltenberg, NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a afirmat luni, în cursul unei vizite oficiale în Norvegia, că ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice nu ar trebui să se abată de la promisiunile de creştere a cheltuielilor militare, relatează agenţia DPA. Stoltenberg, fost premier al Norvegiei, a precizat că ţările membre ale NATO au oprit tăierile din cheltuielile pentru apărare, aşa cum s-a convenit la summitul Alianţei din 2014, dar mulţi membri nu au atins încă obiectivul privind alocarea a 2 % din PIB pentru apărare, conform Agerpres.

''Şefi de guvern au promis în 2014 să facă mai mult, şi trebuie să facă mai mult'', a declarat Stoltenberg la conferinţa anuală de securitate a Comitetului Atlantic Norvegian de la Oslo.

NATO se confruntă cu mai multe provocări, a declarat Stoltenberg, enumerând ''o Rusie mult mai imprevizibilă, incertitudinea şi teroarea din apropierea graniţelor noastre, precum şi o extindere sporită a armelor de distrugere în masă''.

Ulterior, secretarul general al NATO s-a întâlnit cu premierul norvegian, dna Erna Solberg.

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu dna Solberg, Stoltenberg a afirmat că Norvegia este singura ţară din NATO ce are frontieră cu Rusia şi care pentru anul în curs nu a alocat bugetului apărării 2 % din PIB.

La rândul său, dna Solberg a precizat că sumele alocate pentru apărare sunt în creştere şi că Norvegia a investit în noi avioane de luptă şi nave militare.

Şefa guvernului norvegian a salutat de asemenea faptul că NATO îşi îmbunătăţeşte structura de comandă pentru a răspunde necesităţii de a se concentra pe apărarea liniilor maritime din Atlantic.

Norvegia este una dintre ţările fondatoare ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) în 1949.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.