Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jeremy Corbyn îşi începe campania pentru realegerea sa în fruntea laburiştilor din Marea Britanie

marea britanie

Liderul Partidului Laburist, Jeremy Corbyn, pus în dificultate de opoziţia unei mari părţi a deputaţilor laburişti după referendumul privind Brexitul, şi-a început joi campania pentru realegerea în fruntea formaţiunii, relatează AFP. Nemulţumirea deputaţilor laburişti faţă de Jeremy Corbyn, ales totuşi triumfal în septembrie 2015 cu 59,5% din sufragiile membrilor, a ieşit la iveală după referendumul de la 23 iunie. Ei i-au reproşat lui Corbyn că a apărat fără prea multă convingere menţinerea ţării în Uniunea Europeană, 172 de parlamentari din 230 iniţiind o moţiune de cenzură, în timp ce două treimi din membrii cabinetului său din umbră şi-au dat demisia.

Jeremy Corbyn, ale cărui idei radicale nu sunt acceptate de majoritatea deputaţilor şi nici de aparatul de partid, îl va înfrunta în competiţia pentru pentru şefia laburiştilor pe deputatul galez Owen Smith, în vârstă de 46 de ani, fost lobby-ist puţin cunoscut în afara Westminsterului şi a circumscripţiei sale din Ţara Galilor. 'Este datoria şi responsabilitatea fiecărui deputat laburist să fie alături de partid', a declarat Jeremy Corbyn în primul său discurs de campanie, adresându-se celor 'care nu sunt de acord cu el şi care nu îl plac personal'.

Corbyn, în vârstă de 67 de ani, a dat asigurări că va face partidul 'mai puternic' şi 'mai mare' la finalul campaniei, promiţând o victorie în viitoarele alegeri legislative. În ciuda opoziţiei cu care se confruntă, Jeremy Corbyn refuză să cedeze conducerea partidului, bazându-se pe susţinerea persistentă a membrilor şi a sindicatelor, notează AFP. Votul membrilor partidului urmează să înceapă la 22 august prin trimiterea prin poştă şi e-mail a buletinelor de vot şi se va încheia la 21 septembrie. Rezultatul va fi anunţat la 24 septembrie în cadrul unui congres extraordinar al partidului, la Liverpool, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.