Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jeremy Hunt: 'Adevărata greşeală este să confundăm Brexitul cu populismul de dreapta'

Brexit

Votul Regatului Unit de a părăsi Uniunea Europeană nu ar trebui să fie asociat cu mişcările populiste de pe continent, a declarat ministrul de Externe britanic, Jeremy Hunt, pentru postul de radio naţional al Franţei, scrie Politico, scrie news.ro.

„Adevărata greşeală este să confundăm Brexitul cu populismul de dreapta”, a declarat Hunt într-un interviu pentru France Inter în care a vorbit atât în franceză cât şi în engleză.

„Nu cred că este un secret că, timp de mai mulţi ani, nu am fost foarte mulţumiţi de structurile legale ale Uniunii Europene, dar asta nu înseamnă că nu suntem europeni sau că nu împărtăşim valorile europene”, a adăugat el.

Hunt a subliniat şi importanţa negocierii unui acord privind Brexitul înaintea ieşirii Regatului Unit din blocul european: „Un Brexit fără niciun acord este o tragedie pentru Europa”.

Citește și: Hassan Rouhani afirmă că retragerea Statelor Unite din acordul nuclear este 'ilegală'

Ministrul se află la Paris pentru a se întâlni cu omologul său francez, Jean-Yves Le Drian. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe din Franţa a oferit detalii privind subiectele care vor fi discutate, dar Hunt şi alţi miniştri britanici au călătorit în mai multe capitale europene pentru a promova planul Marii Britanii privind Brexitul.

Marţi, Hunt se afla în China iar săptămâna anterioară, el a vizitat Berlinul. Următoarea oprire este la Viena,  unde se va întâlni miercuri cu ministrul de Externe austriac, Karin Kneissl.

viewscnt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.