Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jignire supremă pentru Călin Popescu Tăriceanu: Ce spune șeful Senatului

www.secundatv.ro
tariceanu

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat sâmbătă, la Braşov, că este unul dintre cei care se consideră jignit de decizia pe care Partidul Naţional Liberal a luat-o în ceea ce priveşte candidatul partidului la Primăria Capitalei.

"Astăzi, eu sunt unul dintre cei care mă consider jignit de decizia pe care PNL-ul a luat-o, de a propune un candidat la primăria Bucureştiului care este neo-legionar. PNL-ul din care am făcut parte şi în care am militat 25 de ani are în ADN-ul lui, ca să spun aşa, marcată puternic atitudinea antitotalitară şi antilegionară de înainte de război. Legionarismul în România nu a fost decât o expresie naţională a curentelor naziste care au influenţat întreaga Europă antebelică, care şi-au fixat ca obiectiv distrugerea parlamentarismului şi instaurarea unui regim totalitar. (...) PNL a fost un partid care a plătit un tribut greu, prin jertfe. (...) În România au existat după anul 1990 o serie de tentative de reînviere a acestor curente în care Marian Munteanu, candidatul PNL la primăria Bucureştiului, s-a distins. El a fost membru activ al acestor mişcări şi, în continuare, vederile lui ultranaţionaliste, xenofobe, intolerante aruncă o lumină deplorabilă asupra PNL", a spus Tăriceanu.

CITEȘTE ȘI: Noi IMAGINI INCENDIARE cu profesoara de geografie din Iași care face videochat / VIDEO

El a dorit să tragă un semnal de alarmă simpatizanţilor PNL şi membrilor partidului, electoratului de centru-dreapta, cerându-le să ''reflecteze profund'' la alegerea pentru Primăria Capitalei.

''Noi nu putem să acceptăm astfel de confuzii să se petreacă şi atunci, în această privinţă, când discutăm despre totalitarisme, antisemitism, intoleranţă, xenofobie, pe acest teren ALDE nu poate să facă niciun fel de compromis", a punctat liderul Tăriceanu.

Citește și: O celebră vedetă s-a filmat goală și a pus clipul pe net: Ce a vrut să demonstreze / VIDEO

Copreşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi secretarul general partidului, Nicolae Nasta, au participat sâmbătă la lansarea candidatului la primăria Braşov, Adrian Atomei, şi la prezentarea candidaţilor pentru funcţia de primar în mediul urban. În zilele următoare vor avea loc lansări zonale pentru candidaţii din mediul rural.

Citește și: Salteaua care te anunță dacă ești înșelat: Cum funcționează / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.