Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jihadiștii își cântă sângeros 'cântecul de lebădă': 20 de combatanți pro-regim au fost uciși în doar trei zile în provincia Idlib, din nord-vestul Siriei

jihad jihadisti islam islamisti

Cel puţin 20 de combatanţi pro-regim au fost ucişi în trei zile în atacuri executate de jihadişti în provincia Idlib împotriva poziţiilor lor din nord-vestul Siriei, a anunţat marţi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citeste si Judecătorii explică de ce i-au câștig de cauză lui Liviu Dragnea în cazul completurilor de 5 - ÎCCJ făcut exces de putere

Este una din cele mai grave explozii de violenţă din nord-vestul sirian după acordul asupra unei zone demilitarizate încheiat în septembrie de Rusia şi Turcia, care a permis provinciei Idlib să scape de o ofensivă a regimului lui Bashar al-Assad.

"Începând de duminică, 20 de combatanţi pro-regim au fost ucişi în atacuri comise de jihadişti la Idlib", a precizat pentru AFP directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane, precizând că ultimul asalt, în noaptea de luni spre marţi, a făcut cinci morţi, în provincia învecinată Alep.

În trei zile, combatanţii şi bombardamentele regimului au ucis nouă jihadişti, conform OSDO.

Bombardamentele regimului, în desfăşurare de mai multe săptămâni, au determinat mii de civili să abandoneze Khan Shaykhun, oraş din sudul Idlib, pentru a găsi refugiu în nordul provinciei, conform OSDO.

Hayat Tahrir al-Sham, o organizaţie dominată de fosta ramură siriană a Al-Qaida, controlează o mare parte din provincia Idlib şi segmente adiacente din provinciile învecinate Alep şi Hama.

Această regiune, care găzduieşte şi alte grupări jihadiste şi scapă în continuare controlului Damascului, face obiectul unui acord ruso-turc, parţial respectat, asupra unei 'zone demilitarizate' despre care se presupune că separă zonele guvernamentale de sectoare insurgente la Idlib.

Conflictul din Siria, care implică mai mulţi actori regionali şi internaţionali, a făcut peste 360.000 de morţi şi milioane de persoane strămutate şi refugiaţi din 2011.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.