Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jihadiştii SI au pus stăpânire pe grotele în care se ascundea Osama Ben Laden

tora bora

Militanţi ai grupării Stat Islamic (SI), aflaţi sub presiunea forţelor afgane şi americane, au cucerit un nou loc forte la Tora Bora, o zonă muntoasă formată din grote, aflată la graniţa Afganistanului cu Pakistanul, au declarat joi oficiali, citaţi de Reuters, potrivit agerpres.

Regiunea izolată, din provincia Nangarhar, a devenit cunoscută mai ales pentru că a fost folosită de Osama Ben Laden, liderul reţelei teroriste Al-Qaida, la sfârşitul lui 2001, în scopul de a se apăra împotriva trupelor americane şi afgane care au înlăturat regimul talibanilor de la putere Kabul.

Trump este luat peste picior în Australia. Înregistrarea face deliciul presei internaţionale - VIDEO

Acum, oficiali afgani au indicat că militanţi ai Statului Islamic au ocupat complexul de grote de la Tora Bora, după zile întregi de lupte împotriva talibanilor, care se instalaseră acolo.

''Acea zonă de la Tora Bora era un fief taliban, dar acum militanţi ai Daesh au cucerit-o în cursul unor lupte'', a declarat pentru Reuters comandantul de poliţie din zonă, Shah Wali, folosind acronimul în limba arabă pentru Statul Islamic.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a recunoscut că forţe ale Statului Islamic au reuşit să cucerească mai multe sate, dar a dezminţit că ele au ocupat Tora Bora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.