Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jihadistul Peter Cherif, apropiat al autorilor atacului de la Charlie Hebdo, deferit Parchetului din Paris pentru a executa o pedeapsă cu închisoarea

houstonchronicle.com
extradare catuse

Jihadistul francez Peter Cherif a fost deferit în cursul nopţii de miercuri spre joi Parchetului din Paris în vederea executării unei pedepse de cinci ani pronunţată împotriva sa în 2011, a anunţat Parchetul, citat de AFP, informează Agerpres.

Bărbatul, care a dispărut în ultima zi a procesului său la Paris, a fost arestat în Djibouti pe 16 decembrie.

De asemenea, urmează să fie prezentat joi unui judecător de instrucţie, în cadrul unei noi informaţii judiciare, iar Parchetul a cerut punerea lui sub acuzare pentru "asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni teroriste criminale", precum şi plasarea lui în arest preventiv, a precizat sursa.

Cherif a ajuns în Djibouti pe cale maritimă, via oraşul de coastă Obock, provenind din Yemen, cu acte false de identitate.

Citește și:  Comisarul european pentru Buget a declarat că este o şansă ca Parlamentul britanic să voteze în favoarea acordului de Brexit în luna ianuarie

Devenind în Yemen un cadru al reţelei Al-Qaida din Peninsula Arabică (Aqpa), Cherif este cunoscut că a fost un apropiat al fraţilor Said şi Cherif Kouachi, autorii atentatelor împotriva revistei Charlie Hebdo din ianuarie 2015.

Din cauza acestor legături, numele lui Peter Cherif apare în ancheta privind atentatele din ianuarie 2015 (de la Charlie Hebdo, Montrouge, Hyper Cacher), soldate cu 17 morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.