Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jim Mattis dezminte zvonurile despre retragerea sa: 'Sunt în echipa lui Trump'

www.americasfreedomfighters.com
Jim Mattis

Jim Mattis, secretarul Apărării al Statelor Unite, a declarat marţi că este "în echipa preşedintelui Donald Trump", după ce liderul de la Casa Albă a sugerat că generalul s-ar putea retrage din funcţie, relatează site-ul postului France 24, informează Mediafax.

Jim Mattis este considerat unul dintre cei mai stabili, dar şi independenţi membri ai cabinetului lui Trump.

"Sunt în echipa lui. Nu am discutat niciodată despre retragerea mea", a declarat Jim Mattis pentru jurnalişti.

"Doar continuăm să ne facem treaba", a adăugat oficialul american.

Mattis a menţionat că, în timpul zborului de aproape 20 de ore de la Washington către Vietnam, el a primit asigurări de susţinere din partea preşedintelui Donald Trump. ''(Trump) a spus 'Sunt 100% cu tine''', a afirmat Mattis, relatează Agerpres. 

Întrebat dacă este democrat, aşa cum a sugerat Donald Trump, James Mattis a răspuns că ''nu s-a înscris niciodată în vreun partid politic''. 

General în retragere, James Mattis ocoleşte în general orice discuţie despre relaţiile sale cu Donald Trump şi nu ezită să-i critice pe jurnaliştii care menţionează divergenţele apărute în ultimele luni cu liderul de la Casa Albă. 

În interviul pentru CBS, Trump l-a descris pe James Mattis drept mai degrabă 'un fel de democrat' decât un republican. ''Este posibil ca el (Mattis) să intenţioneze să plece (...) Cred că el este un fel de democrat, dacă doriţi să aflaţi adevărul. Dar generalul Mattis este un tip de treabă. Ne înţelegem foarte bine. S-ar putea să plece. La un moment dat, toată lumea pleacă. Toată lumea. Acesta este Washingtonul'', a spus Trump în interviul respectiv. 

James Mattis va sosi marţi după-amiază, în jurul orei 05:30 GMT, în oraşul vietnamez Ho Chi Minh. Miercuri, el va vizita baza aeriană Bien Hoa, situată la nord de Ho Chi Minh, şi se va întâlni cu ministrul apărării vietnamez Ngo Xuan Lich. În luna ianuarie, James Mattis a efectuat o primă vizită în Vietnam, când a avut o întrevedere cu ministrul Ngo Xuan Lich la Hanoi. AGERPRES/(AS - autor: Tudor Martalogu, editor: Gabriela Ionescu)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.