Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jim Mattis la Paris pentru a discuta despre lupta împotriva terorismului cu preşedintele Macron

www.americasfreedomfighters.com
Jim Mattis

Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, se va deplasa la Paris în această săptămână pentru a discuta despre lupta împotriva terorismului cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi ministrul apărării, Florence Parly, şi în special prezenţa militară franceză în Siria, relatează AFP, conform agerpres.ro

În cursul acestei scurte vizite de o zi, marţi, prima în Franţa pentru Jim Mattis de la numirea sa în funcţia de secretar al Apărării la începutul lui 2017, şeful Pentagonului "va mulţumi Franţei şi va adresa felicitări pentru campaniile antiteroriste bine desfăşurate în Africa Occidentală şi Levant", a declarat duminică un purtător de cuvânt al Pentagonului, Eric Pahon. 

În momentul în care regimul sirian cere forţelor militare ale Statelor Unite, Turciei şi Franţei să părăsească "imediat" Siria, Washingtonul speră că Parisul îşi va menţine forţele speciale în nordul ţării controlat de Forţele Democratice Siriene (FDS), aliate ale coaliţiei internaţionale antijihadiste. 

"Vom rămâne în Siria atât timp cât va fi necesar" pentru ca gruparea Stat Islamic (SI) să nu se poate implanta din nou, a reamintit purtătorul de cuvânt american. 

"Coaliţia va rămâne în Siria şi coaliţia va decide dacă Franţa, Germania sau altă ţară va rămâne acolo", a subliniat el. Franţa "este una din puţinele membre ale coaliţiei care ne asistă în Siria. Sperăm deci" că va rămâne acolo. 

Franţa participă la lupta împotriva SI în Irak şi Siria în cadrul coaliţiei internaţionale sub comandament american, cu avioane de luptă, artilerie şi forţe speciale care îi instruiesc pe combatanţii kurzi. 

Nicio cifră nu a fost comunicată privind aceste forţe speciale, a căror prezenţă pe teren este rar recunoscută de autorităţile franceze. În aprilie însă Jim Mattis a dezvăluit că "francezii ne-au acordat întăriri în Siria cu forţe speciale în cursul ultimelor două săptămâni". 

Şeful diplomaţiei siriene, Walid al-Moualem, a cerut sâmbătă de la tribuna ONU retragerea forţelor militare ale SUA, Turciei şi Franţei de pe teritoriul sirian, denunţând o "coaliţie internaţională ilegitimă condusă de Statele Unite", desfăşurată în Siria "sub pretextul combaterii terorismului". 

După Paris, Jim Mattis urmează să participe miercuri şi joi la Bruxelles la o reuniune ministerială a NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.