Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jim Ratcliffe ar plăti peste 1,5 miliarde de lire pentru a deveni acţionar minoritar la Manchester United

Daily Mail
manchester united fans

Omul de afaceri britanic Jim Ratcliffe, preşedintele grupului Ineos, ar fi dispus să plătească peste 1,5 miliarde de lire sterline pentru un pachet de 25% din acţiunile clubului Manchester United, dacă oferta sa pentru emblematica grupare engleză de fotbal va fi acceptată de familia Glazer, a declarat o sursă bine informată, citată de Reuters, potrivit Agerpres.

Termenii ofertei lui Ratcliffe implică o evaluare a clubului Manchester United la aproape 6,5 miliarde de dolari, excluzând datoria netă de 600 de milioane de dolari, a subliniat sursa respectivă.

Aceasta este puţin mai mare decât oferta rivală a şeicului Jassim bin Hamad Al-Thani din Qatar pentru 100% din club. Manchester United este evaluat în prezent de bursă la 3,3 miliarde de dolari.

Şeicul Jassim a informat familia Glazer în ultimele zile ca nu va mări oferta sa. Actualii proprietari ai clubului nu au ajuns încă la un acord cu Ratcliffe, iar negocierile ar putea continua cel puţin până la sfârşitul lunii, a mai spus sursa contactată de Reuters.

Familia Glazer, care a făcut avere din imobiliare retail şi asistenţă medicală, deţine de asemenea echipa de fotbal american Tampa Bay Buccaneers din NFL. Americanii au cumpărat clubul Manchester United cu suma de 790 de milioane de lire sterline (960 de milioane de dolari) în 2005.

Cei şase descendenţi ai miliardarului Malcolm Glazer, care a murit în 2014, controlează împreună 96% din acţiunile cu drept de vot ale grupării de pe Old Trafford.

Structura tranzacţiei pe care a propus-o Ratcliffe le-ar permite membrilor familiei Glazer, precum şi altor acţionari, să încaseze parţial, conform aceleiaşi surse.

Jim Ratcliffe s-a oferit să preia în sarcina sa angajarea şi gestionara talentelor la Manchester United, în cazul în care oferta sa va prevala. Unii fani ai clubului i-au criticat pe actualii proprietari, de-a lungul anilor, pentru gestionarea acestui aspect cheie al operaţiunilor Red Devils.

Sursa a cerut anonimatul deoarece problema este confidenţială, în timp ce clubul Manchester United şi Jim Ratcliffe nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.

Miliardarul Jim Ratcliffe a fondat Ineos în 1998 şi este preşedintele şi directorul executiv al acestui grup chimic, cu o participaţie de două treimi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.