Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jirinovski vrea ca oraşul Volgograd să redevină Stalingrad

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Federaţia Rusă, Vladimir Jirinovski, propune redenumirea oraşului rus Volgograd în Stalingrad, informează agenţia de presă RIA Novosti, potrivit agerpres.

Jirinovski este de părere că trebuie să existe "o continuitate a istoriei şi generaţiilor", iar în acest sens trebuie să se revină la "vechea denumire de Stalingrad şi să fie lansată o linie feroviară confortabilă şi rapidă Moscova-Stalingrad".

Mormântul lui Iisus Hristos a fost REDESCHIS - FOTO/VIDEO

"Volgogradul are o denumire şi mai veche - Ţariţin, însă trebuie să aducem prinos de recunoştinţă milioanelor de soldaţi ruşi care au murit în cea mai sângeroasă bătălie: Bătălia de la Stalingrad", a spus Jirinovski.

Discuţiile privind redenumirea oraşului Volgograd în Stalingrad se duc de mai multă vreme în Federaţia Rusă. Liderul rus Vladimir Putin a declarat în 2014 că această problemă trebuie decisă chiar de locuitorii oraşului, în cadrul unui referendum.

Înainte de aceasta, pentru redenumirea oraşului Volgograd în Stalingrad a pledat liderul Partidului Comunist al Federaţiei Ruse (PCFR), Ghennadi Ziuganov. La începutul lui 2015, Duma de Stat a respins proiectul iniţiat de PCFR de a redenumi oraşul Volgograd în Stalingrad, de a conferi numele de Stalin unei pieţe din centrul Moscovei şi de a inaugura un monument al fostului lider sovietic cu ocazia marcării a 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.