Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Mâhnirea unui fost şef al Jocurilor Olimpice - CIO 'a ratat o ocazie să arate empatie', spune acesta

jocuri olimpice

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), ce a menţionat în premieră duminică posibila amânare a Jocurilor 2020 de la Tokyo din cauza pandemiei de coronavirus, "a ratat o ocazie să arate empatie", a estimat luni Urs Lacotte, fost director general al acestei instanţe, potrivit Agerpres.

"Comunicarea este prea defensivă şi tehnică, nu este destul de aproape de oameni în aceste zile dificile", a declarat, pentru AFP, Lacotte, director general al CIO între 2003 şi 2011, în timpul preşedinţiei lui Jacques Rogge.

În ciuda numeroaselor apeluri la amânarea competiţiei, lansate de câteva zile de sportivi şi de comitetele naţionale olimpice, CIO a aşteptat până duminică pentru a menţiona în premieră o posibilă amânare a JO de la Tokyo, care ar urma să înceapă pe 24 iulie.

Luni, premierul japonez Shinzo Abe a recunoscut că amânarea "ar putea deveni inevitabilă" în condiţiile pandemiei de coronavirus.

Lacotte a amintit că Jacques Rogge este cel care a decis în 2003 să constituie o rezervă financiară pentru ca CIO să poată face faţă unei eventuale anulări a JO.

Citește și: Câte cazuri de coronavirus sunt, în realitate, în România? Doar așa ajungi să fii TESTAT!

Medic de profesie, Rogge a enumerat printre riscuri pe cel al pandemiei, ca să justifice constituirea de către CIO a unei rezerve de circa 350 de milioane de dolari pentru a face faţă unei crize.

Lacotte, un elveţian de 66 de ani, a spus: "Dacă Jocurile vor fi vreodată amânate, trebuie profitat de asta pentru a reflecta asupra învăţămintelor pe care mişcarea sportivă trebuie să le tragă de pe urma acestei crize mondiale".

"Sportul de competiţie trebuie să-şi dea seama că bula de creştere neîncetată în care se află, cu un calendar foarte încărcat, tocmai s-a spart. Este momentul în care sportul trebuie să se întrebe dacă direcţia în care a luat-o mai este cea bună", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.