Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JO 2020 - Tenismena poloneză Iga Swiatek vrea "să-şi îndeplinească visele"

Iga Swiatek

Poloneza Iga Swiatek, 20 de ani, câştigătoare anul trecut la Roland Garros, a declarat că vrea "să-şi îndeplinească visele" la Tokyo, unde participă la primele sale Jocuri Olimpice, transmite L'Equipe, potrivit Agerpres.

Numeroase jucătoare de top, printre care Simona Halep, nu vor concura la Tokyo, însă Swiatek, locul 8 WTA, va fi prezentă pe Ariake Coliseum din Tokyo. Ea va debuta sâmbătă în turneul olimpic de tenis împotriva jucătoarei germane Mona Barthel, locul 210 mondial.

După Wimbledon, unde a fost eliminată în optimi, Swiatek a petrecut câteva zile în Polonia, unde a particpat la un turneu demonstrativ în oraşul Gdynia alături de compatriotul său Hubert Hurkacz, semifinalist în această vară pe iarba londoneză.

Swiatek a sosit pe 16 iulie în Japonia, sportiva locuind patru zile în oraşul Takasaki, la circa 100 km de Tokyo, ea dorind să aibă parte de linişte, departe de agitaţia din capitală. Acolo, ea s-a putut obişnui cu căldura din Japonia.

Swiatek a ajuns luni în satul olimpic din Tokyo, unde s-a alăturat delegaţiei Poloniei. La primele sale Jocuri Olimpice, ea are mari ambiţii.

"Vreau să-mi îndeplinesc visele. O medalie ar putea fi punctul culminant al carierei mele", a declarat pentru ITF cea care nu a mai concurat până acum în Asia.

Swiatek nu vrea să pună prea multă presiune pe ea: "Trebuie să aştepţi mult ca să joci la Olimpiadă, aşa că există emoţie, dar încerc să îl consider un turneu normal. Nu vreau să fiu prea stresată, fiindcă doresc să fiu la înălţime."

"Jocurile Olimpice sunt pentru mine o prioritate. Am asta în sânge", a spus cea al cărei tată, Tomasz, a participat la JO 1988 de la Seul în concursul de canotaj.

Swiatek, care va concura doar la simplu, are şanse reale de a aduce o medalie Poloniei, la fel ca Hurkacz. Cu prezenţa în concurs a unor jucătoare ca Naomi Osaka, pe care ar putea s-o întâlnească în sferturi de finală, sau

Arina Sabalenka, ea nu face totuşi figură de favorită, cu atât mai mult cu cât nu se simte foarte bine pe hard, dar jocul său foarte complet şi tinereţea ar putea face diferenţa, notează L'Equipe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.