Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JO 2022, decimate de Covid: Încă 21 de cazuri detectate în rândul participanţilor

National Institute of Allergy and Infectious Diseases
covid coronavirus

Un total de 21 de cazuri de infectare cu Covid-19 au fost detectate joi în rândul personalului legat de Jocurile Olimpice de la Beijing, în scădere faţă de cele 55 de cazuri confirmate cu o zi înainte, au anunţat organizatorii competiţiei înaintea ceremoniei de deschidere, programată vineri, informează Reuters, relatează Agerpres.

Cu câteva ore înainte ca Olimpiada de iarnă să debuteze în mod oficial, numărul total de cazuri confirmate în rândul participanţilor la Jocuri, începând din 23 ianuarie, se ridică la 308, printre aceştia figurând şi şase sportivi germani, ale căror nume nu au fost dezvăluite, testaţi pozitiv după sosirea lor în capitala chineză, în cursul zilei de joi. Aceştia au intrat în izolare şi urmează să fie supuşi unor noi teste PCR, a precizat echipa germană.

Într-o situaţie asemănătoare se află un sportiv australian şi un oficial, care au fost nevoiţi să urmeze protocolul anti-Covid după ce au intrat în contact cu persoane infectate, potrivit conducătorului delegaţiei de la antipozi, Geoff Lipshut.

Sportivii consideraţi contacte apropiate sunt plasaţi sunt izolaţi de restul echipei, dar pot continua să se antreneze singuri, înaintea competiţiilor lor.

Participanţii la JO 2022 sunt plasaţi într-o bulă închisă, pentru a preveni contactul cu publicul larg, deplasându-se între locurile cazare şi siturile olimpice cu transportul oficial pus la dispoziţie de organizatori. Fiecare participant la Jocuri este, de asemenea, testat zilnic în efortul de a identifica rapid orice infectare în bulă.

Spre deosebire de multe ţări care încearcă să trăiască cu Covid-19, China a adoptat o politică de "toleranţă zero" faţă de virus, care implică controale stricte la frontieră şi anularea aproape în totalitate a curselor aeriene internaţionale. Toţi participanţii olimpici sosesc la Beijing cu zboruri charter.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.