Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

JO 2024/retragere: CIO așteaptă notificarea oficială din partea Ungariei

www.agerpres.ro
cercurile olimpice, jocurile olimpice

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) așteaptă notificarea oficială din partea Comitetul Olimpic Ungar privind retragerea candidaturii orașului Budapesta din cursa pentru organizarea JO de vară ediția 2024, a anunțat purtătorul de cuvânt al forului olimpic mondial, britanicul Mark Adams, citat de agenția EFE.

"Așteptăm, desigur, să fim informați în mod oficial de către comitetul olimpic național, singurul care poate retrage candidatura", a declarat Adams, referindu-se și la "numărul mare de speculații" care se fac în aceste circumstanțe.

Capitala Ungariei a decis miercuri să-și retragă candidatura pentru Jocurile Olimpice din 2024 după ce mișcarea cetățenească Momentul, care se opune acestui proiect, a strâns 266.000 de semnături în vederea organizării unui referendum pe această temă, anunță Agerpres.

Citește și: Guvernul Ungariei nu mai vrea să organizeze JO 2024

''Budapesta va cere oficial consiliului municipal să retragă candidatura maghiară, de comun acord cu guvernul'', a declarat primarul Budapestei, Istvan Tarlos, după o reuniune cu premierul Viktor Orban.

''Guvernul, primăria și grupul FIDESZ (partidul majoritar) din parlament au propus retragerea candidaturii Comitetului Olimpic Ungar și Consiliului Municipal'', a adăugat Lajos Kosa, președintele grupului FIDESZ din Parlement.

''Sunt dezolat să văd că acest vis se risipește'', a declarat președintele Comitetului Olimpic Ungar, Zsolt Borkai.

După retragerea capitalei maghiare, în cursa pentru organizarea JO 2024 au rămas doar două orașe, Paris și Los Angeles.

Conform calendarului stabilit anterior de CIO, în această primăvară urmează să înceapă vizitele de inspecție ale forului olimpic, mai întâi la Los Angeles (23 aprilie), iar apoi la Budapesta (10 mai) și Paris (14 mai).

Comitetul Internațional Olimpic va anunța numele orașului care va găzdui Olimpiada de vară din 2024 pe 13 septembrie, la Lima.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.