Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joan Laporta a confirmat că Barcelona a transferat doi jucători

www.click.ro
FC Barcelona siglă

Președintele Barcelonei, Joan Laporta, a confirmat că au fost semnate contracte cu doi jucători pentru sezonul viitor și, deși aceștia nu au fost numiți, presa britanică susține că unul dintre ei este un jucător al lui Chelsea, al cărui contract cu londonezii expiră în vară.

Acest lucru vine după o perioadă de transferuri aglomerată în ianuarie pentru clubul catalan, care a făcut patru achiziții pentru a-și întări echipa. Veteranul fundaș brazilian Dani Alves a fost prima achiziție a antrenorului Xavi Hernandez pe Camp Nou, conform Mediafax.

Alves a fost prima dintre cele patru sosiri din ianuarie, care au transformat Barcelona lui Xavi, noul antrenor fiind susținut de o investiție puternică din partea consiliului de administrație, pentru a finaliza mai multe achiziții suplimentare. După ce a semnat cu Alves, Barca i-a adus și pe Ferran Torres de la Manchester City și apoi a obținut împrumutul lui Adama Traore, absolvent al La Masia, de la Wolves, înainte de a obține semnătura lui Pierre-Emerick Aubameyang.

Reînnoirea echipei de primă ligă va continua în ritm alert în această vară, cu sosirea a încă doi jucători deja asigurată. Președintele Barcei, Joan Laporta, a confirmat că două tranzacții au fost deja încheiate, un fundaș fiind adăugat în rândurile lui Xavi, alături de sosirea unui nou mijlocaș.

Luni, vorbind la postul de radio catalan RAC1, citat de The Mirror, Laporta a confirmat: „Am finalizat două semnături pentru sezonul următor. Una dintre semnături este un mijlocaș, iar cealaltă este un fundaș central. Dar nu am voie să le menționez numele".

Mirror Football susține că, așa cum au relatat mai multe alte surse, cei doi jucători cu care Barca a încheiat înțelegeri din postura de jucători liberi de contract sunt fundașul Andreas Christensen, de la Chelsea, și mijlocașul Franck Kessie, de la Milan. Ambilor jucători le expiră contractele la cluburile lor, respectiv la 30 iunie.

Christensen s-a alăturat londonezilor de la Brondby, în 2015, și a adunat peste 150 de apariții în prima echipă a clubului, ajutându-l să câștige mai multe titluri, inclusiv Liga Campionilor din sezonul trecut. De asemenea, el s-a dovedit influent la nivel internațional, ajutând Danemarca să ajungă în semifinalele Campionatului European de anul trecut.

Cu toate acestea, situația sa contractuală l-a scos din grațiile sale în ultimele luni și a jucat doar o singură dată pentru echipa lui Thomas Tuchel în Premier League de la începutul anului. El va pleca acum pe Camp Nou la sfârșitul sezonului, pe gratis.

Barca a aranjat, de asemenea, un acord pentru a-l semna pe Kessie, mijlocașul lui Milan și internaționalul Coastei de Fildeș, atunci când îi expiră contractul. Jucătorul în vârstă de 25 de ani a jucat 215 meciuri pentru Rossoneri în cinci sezoane, după ce a venit de la Atalanta, inițial în 2017. El a fost desemnat drept un succesor pe termen lung pentru Sergio Busquets la Barca.

Tranzacțiile continuă politica blaugrana de a semna agenți liberi - după ce în ultimul an au sosit Sergio Aguero (care s-a retras ulterior), Eric Garcia, Memphis Depay, Aubameyang și Alves. Aceste manevre sunt un semn din partea clubului, care se confruntă în continuare cu restricții financiare, ceea ce îl împiedică să investească masiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.