Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocuri de culise în PNL şi un transfer de la PSD (surse)

pnl

La sfârşitul anului trecut, PNL a unificat cele două funcţii de secretar general, dar funcţia unică nu a fost ocupată de unul dintre cei doi secretari de la PNL vechi sau de la fostul PDL, ci de Ilie Bolojan, primarul Oradiei. Susţinut de Vasile Blaga, Bolojan se dovedeşte "talentat" pentru a asemenea funcţie, filiala judeţeană din care face parte fiind plină de manevre şi jocuri de culise.

După un blat ruşinos cu un primar penal, o posibilă înţelegere pe sub masă cu ALDE şi câteva transferuri de la PSD, liberalii bihoreni mai pregătesc o mişcare dubioasă, dar de efect, potrivit surselor din Biroul Permanent Teritorial. În ultimul moment, liberalii vor să renunţe la candidatura lui Mircea Mălan (propunerea pentru funcţia de preşedinte CJ Bihor), iar în locul acestuia să fie propulsat actualul prefect al judeţului, Claudiu Pop. Prefectul este fost preşedinte PSD Oradea şi a fost susţinut de social-democraţi pentru actuala funcţie. Acesta a fost "în cărţi" şi pentru o candidatură din partea PSD la Primăria Oradea.

Susţinerea lui Claudiu Pop pentru funcţia de preşedintele CJ Bihor ar putea deruta electoratul PSD, dar ar putea ridica anumite nemulţumiri şi în rândul liberalilor, care deja se văd conduşi cu o mână de fier de Ilie Bolojan, liderul de facto al filialei. Din acest motiv, mutarea ar urma să fie făcută chiar înainte de depunerea listelor finale de candidaţi. În locul lui Pop, la prefectură ar ajunge Teodor Suciu (ex-PDL), secretar al BPT al PNL Bihor. În schimb, Mălan va rămâne viceprimar în Oradea şi se va pregăti să preia ştafeta de la Bolojan.

Contactat de stiripesurse.ro, prefectul Claudiu Pop a declarat că nu face politică din postura de înalt funcţionar al statului. Totuşi, acesta nici nu a confirmat, nici nu a negat categoric posibilitatea de a candida din partea PNL, ci s-a rezumat la a repeta că eşte funcţionar public şi nu poate să discute mai multe pe această temă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.