Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocuri de putere în Afganistan, dar cu armele pe masă; talibanii negociează pentru formarea unui nou Guvern - VIDEO

talibani kabul

Noul guvern afgan va include afgani care nu sunt talibani, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al talibanilor, Sohail Shahin. „Când vorbim despre un guvern islamic afgan incluziv, înseamnă că vor participa și alți afgani la el”, a spus el.

Shahin a menționat că, deși ar fi prematur să se numească nume, talibanii vor încerca totuși să atragă câteva „figuri cunoscute” către Guvern.

Potrivit unui purtător de cuvânt al mișcării, toți militarii și ofițerii de poliție care își predau armele și se alătură talibanilor vor fi amnistiați, viața și bunurile lor vor fi în siguranță. El a adăugat că numele lor vor fi înscrise într-un registru și că vor fi folosite ca forță de rezervă / recrutate, după cum este necesar. Associated Press a raportat anterior că talibanii sunt în discuții pentru a forma un „guvern islamic deschis”.

Talibanii au preluat controlul asupra aproape întregului Afganistan, într-o țară măcinată de corupție și pe fondul retragerii trupelor americane din zonă, dar - foarte important - nu dețin controlul în totalitate. Așa se și explică de ce vor o coaliție de guvernare.

De asemenea, acesta este și motivul pentru care momentan sunt pașnici și nu vor să sperie populația. Un lider taliban a declarat agenției de știri Reuters că luptătorii talibani se regrupează din diferite provincii și vor aștepta până când forțele străine vor pleca înainte de a crea o nouă structură de guvernanță. Liderul, care a solicitat anonimatul, spune că luptătorii talibani au primit „ordin să permită afganilor să reia activitățile zilnice și să nu facă nimic pentru a speria civilii”. „Viața normală va continua într-un mod mult mai bun, asta este tot ce pot să spun deocamdată”, spune el pentru Reuters într-un mesaj.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.