Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile Olimpice de la Paris, o provocare pentru gastronomia franceză

www.agerpres.ro
Paris Jocurile Olimpice

Hrănirea celor 15.000 de sportivi din Satul Olimpic pe durata Jocurilor de la Paris din 2024 va reprezenta o provocare pentru organizatori şi pentru gastronomia franceză, înscrisă în patrimoniul UNESCO, în timp ce grupul Sodexo, responsabil cu furnizarea meselor, are în vedere circa 500 de meniuri, informează AFP.

Grupul, prin filiala sa Sodexo Live, experimentată deja la marile evenimente sportive (Super Bowl, Roland Garros, Turul Franţei), va furniza 40.000 de porţii pe zi în Satul Olimpic din Saint-Denis (nordul Parisului) timp de două luni cu ocazia Jocurilor Olimpice (26 iulie-11 august) şi Jocurilor Paralimpice (28 august-8 septembrie).

În total, 6.000 de colaboratori vor fi mobilizaţi pentru a hrăni spectatorii, voluntarii, sponsorii şi media, a explicat Nathalie Bellon-Szabo, director general al Sodexo Live, marţi, într-o conferinţă de presă.

În afara emblematicului Sat Olimpic, 14 situri olimpice în Franţa (Versailles, Marsilia, Lyon, Arena Champs de Mars, Invalides etc) din 41 şi 8 situri paralimpice din 20 vor fi deservite, de asemenea, de Sodexo.

Organizatorii Jocurilor au anunţat că în cele 500 de meniuri vor exista de două ori mai multe produse vegetale decât în mod obişnuit şi mai multe produse locale în farfurii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.