Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon s-au încheiat cu victoria Italiei în clasamentul pe medalii

stillmed.olympics.com
Jocurile Olimpice

Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon s-au încheiat cu victoria Italiei în clasamentul pe medalii

Italia a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon (Coreea de Sud), încheiate joi, cu un bilanţ de 11 medalii, 3 de argint şi 4 de bronz, potrivit Agerpres.

Podiumul a fost completat de Germania (9-5-6) şi de Coreea de Sud (7-6-4), în timp ce România a ocupat locul al 30-lea, cu o medalie de bronz.

Cea de-a patra ediţie de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret s-a încheiat cu o ceremonie care a marcat ''creşterea'' sportivilor adolescenţi în cele două săptămâni de competiţii, după cum relatează agenţia Yonhap.

Provincia Gangwon a fost gazda unui număr record de sportivi, 1.802 din 78 de ţări, la prima ediţie de iarnă a Jocurilor de Tineret desfăşurată în afara Europei. Tinerii sportivi au concurat în marea majoritate a bazelor care au găzduit competiţii la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018, de la PyeongChang.

Ceremonia de închidere a avut tema ''Să strălucim din nou'', inspirată din motto-ul competiţiei, ''Să creştem împreună, să strălucim mereu'' (Grow Together, Shine Forever).

Ceremonia a avut loc în Parcul Olimpic Gangneung, la 160 de kilometri este de capitala Seul, iar portdrapelele României au fost cei doi schiori de fond, Boglarka Pall şi Ştefan Gherghel.

Cel mai bun rezultat al delegaţiei României a fost medalia de bronz câştigată de Mihaela Alexia Anton, în proba feminină de monobob.

Aceasta este a şasea medalie a României la Jocurile Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă, 3 de aur şi 3 de bronz. Primele cinci au fost cucerite de Eduard Căşuneanu (hochei pe gheaţă - individual îndemânare) - aur la JOT Lillehammer 2016, Georgeta Popescu (monobob) - aur la JOT Lausanne 2020, Andrei Nica (monobob) - aur la JOT Lausanne 2020, Mihaela Hogaş (patinaj viteză - sprint echipe mixte internaţionale) - bronz la JOT Lillehammer 2016 şi Elena Ionel (patinaj viteză - sprint echipe mixte internaţional) - bronz la JOT Lausanne 2020.

Alte rezultate notabile au fost locul 6 ocupat de Sami Mihai (monobob), Luiza Olaru (monobob), Theodor Buligescu (skeleton), locul 8 obţinut în proba de ştafetă pe echipe mixte la sanie, de Adelina Bădără (skeleton), Luca Ungureanu (skeleton), locul 10 reuşit de Vlad Muşei (sanie) şi Ioana Toma (skeleton).

Echipa Olimpică Team Romania a participat la JOT 2024 din 33 sportivi, 16 la feminin şi 17 la masculin. Aceştia au concurat la 9 discipline din programul celei de a IV-a ediţii a Jocurilor Olimpice de Tineret pentru sporturile de iarnă (19 ianuarie-1 februarie): biatlon, bob, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi fond, skeleton şi snowboard.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.