Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile Olimpice, în pericol? Fost ofițer în armata franceză: 'Atrag în mod evident atenţia tuturor mişcărilor teroriste!'

nexta
jocuri olimpice paris

Guillaume Ancel, fost ofiţer în armata franceză şi scriitor, a vorbit, vineri, la RMC, despre necesitatea de a nu intra în panică în faţa riscului terorist înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, relatează News.ro.

Cu patru luni înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Paris, problema securităţii a căpătat o importanţă şi mai mare după atentatul de la Moscova, soldat cu peste 130 de morţi, revendicat de o ramură a Statului Islamic, şi după ce planul Vigipirate a fost ridicat la statutul de "atac de urgenţă". DGSI face presiuni chiar şi pentru un plan B pentru ceremonia de deschidere din 26 iulie.  "Ţin foarte mult la colegii mei din securitatea internă, dar dacă i-am asculta, nu am mai fi făcut nimic de mult timp", a spus el "Este o lume care te face să fii puţin paranoic. Este perfect normal ca ei să îşi aducă expertiza pentru a ne spune că există ameninţări. Există ameninţări tot timpul. Nu poţi să te opreşti să respiri doar pentru că eşti ameninţat, altfel nu mai treci nici pe trecerile de pietoni".

"Jocurile Olimpice atrag în mod evident atenţia tuturor mişcărilor teroriste, dar şi acestea au resurse limitate", adaugă Guillaume Ancel. "Important este să se planifice din timp şi să se organizeze cât mai multe lucruri posibil. Nu suntem niciodată la adăpost de acest risc. Am văzut-o clar cu atacul de săptămâna trecută de la Moscova, probabil cel mai paranoic oraş din lume în prezent, alături de Coreea de Nord. Nimeni nu poate garanta că poate fi evitat. Nu putem înceta să trăim doar pentru că există trei organizaţii teroriste care ameninţă constant Franţa".

Ancel este "senin şi optimist". "Prioritatea rămâne să găzduim aceste Jocuri, care sunt încă un eveniment mondial care ar trebui să ne aducă mai multă bucurie decât îngrijorare", conchide el.

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 26 iulie-11 august, iar Jocurile Paralimpice în perioada 28 august-8 septembrie.

Vezi si: ISIS le-a cerut simpatizanților să comită atacuri teroriste în SUA, Europa și Israel: sunt vizate comunitățile de creștini și evrei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.