Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile Panamericane: Numărul sportivilor cubanezi care vor azil în Chile a ajuns la zece

captura youtube
atletism

Guvernul din Chile a anunţat că încă patru sportivi cubanezi au cerut azil sau statut de refugiat după Jocurile Panamericane de la Santiago de Chile, numărul acestora ajungând la zece până acum, transmite EFE, potrivit Agerpres.

''În această dimineaţă, Serviciul Naţional de Imigrări a primit noi cereri de refugiu din partea sportivilor cubanezi. Guvernul va analiza aceste solicitări cu cea mai bună dispoziţie şi promptitudine'', a declarat joi ministrul chilian de Interne, Carolina Toha.

O sursă oficială a declarat pentru EFE că un număr de patru sportivi care s-au prezentat joi dimineaţă la biroul de imigrare pentru a începe procedurile. Marţi, şase sportivi şi o persoană din anturajul delegaţiei Cubei la Jocurile Panamericane au cerut iniţial azil sau statut de refugiat.

Preşedintele Senatului chilian, Jose Antonio Coloma, i-a cerut ministrului de interne să acorde azil ''cât mai curând'' sportivilor cubanezi.

''Există o respectare foarte clară a motivelor pentru care ţara noastră acordă azil şi aceasta este lipsa de libertăţi, este teama de a se întoarce în ţară, care include reţinerea paşapoartelor lor pentru a preveni această problemă'', a spus Coloma despre sportivi, ale căror vize de intrare în ţară expiră vineri şi sâmbătă.

Până în prezent, guvernul chilian s-a distanţat de această problemă, asigurându-se că sportivii se află în ţară cu paşapoarte şi vize valabile, precizând că nu cunoaşte locaţia lor.

 

Cuba trece prin cea mai gravă criză economică de la căderea blocului sovietic, cu penurii de tot felul şi întreruperi repetate de curent, ceea ce a dus la un val de migraţie fără precedent.

Sportul de nivel înalt nu este ocolit, cu aproape 200 de sportivi care au părăsit ţara din 2022, inclusiv campioni olimpici sau mondiali, ca luptătorul Ismael Borrero, canoistul Fernando Dayan şi specialistul în aruncarea discului Yaime Perez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.