Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Jocurile Paralimpice de la Tokyo: Preşedintele IPC a salutat 'ediţia cea mai importantă' a acestei competiţii

hotnews.ro
Jocurile Paralimpice

Jocurile Paralimpice 2020, programate între 24 august şi 5 septembrie la Tokyo, au fost "ediţia cea mai importantă" a acestei competiţii, a declarat duminică preşedintele Comitetului Internaţional Paralimpic (IPC), Andrew Parsons, citat de AFP.

Jocurile Paralimpice de la Tokyo s-au desfăşurat cu porţile închise, după modelul Jocurilor Olimpice din această vară, ca urmare a situaţiei sanitare din Japonia.

"Nu am nicio îndoială că a fost cea mai importantă ediţie a Jocurilor Paralimpice, din cauza pandemiei. Deoarece le-am dat glas celor 1,2 miliarde de persoane cu dizabilităţi", a declarat într-o conferinţă de presă Andrew Parsons în ziua stingerii flăcării pe Stadionul Naţional din Tokyo.

Potrivit lui, "mişcarea paralimpică este mai puternică decât oricând".

"Au existat îndoieli în ultimii doi ani, în care eu am crezut că aceste Jocuri nu vor avea loc", a afirmat sâmbătă purtătorul de cuvânt al IPC, Craig Spence.

Aşa cum IPC s-a temut de anularea Jocurilor, majoritatea sportivilor paralimpici s-au arătat bucuroşi să poată concura, chiar fără spectatori în tribune, potrivit Agerpres.ro.

Au existat însă şi voci care au exprimat ciudăţenia situaţiei. "Aceste mari incinte fără spectatori sunt imaginea pe care o voi păstra de la aceste Jocuri. Chiar dacă ştiai asta dinainte, când eşti aici şi sună a gol, e ciudat", a declarat francezul Fabien Lamirault, medaliat cu aur la tenis de masă.

China a încheiat aceste Jocuri cu 207 medalii, dintre care 96 de aur, şi este pe primul loc în clasamentul pe medalii, ca la fiecare ediţie începând din 2004.

Duminică, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a primit drapelul paralimpic din mâinile lui Andrew Parsons la ceremonia de închidere a Jocurilor din capitala Japoniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.