Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a dat ordinul! Armata americană va înfiinţa un port în Gaza pentru ajutor umanitar / Video

Captura video
joe biden casa alba

Joe Biden a dat ordinul! Armata americană va înfiinţa un port în Gaza pentru ajutor umanitar

Preşedintele american Joe Biden va anunţa joi în Congres că a ordonat armatei americane să înfiinţeze un port în Gaza pentru a transporta pe mare mai mult ajutor umanitar în teritoriul palestinian asediat, potrivit unor înalţi responsabili americani, informează AFP, potrivit Agerpres.

"În această seară, preşedintele (Joe Biden) va anunţa în discursul său privind starea Uniunii că a dat ordin armatei americane să desfăşoare o misiune de urgenţă pentru a înfiinţa un port în Gaza", a declarat un înalt responsabil american în faţa unor jurnalişti.

Acest port ar urma să poată primi nave mari ce vor transporta "hrană, apă, medicamente şi adăposturi temporare"

Acest port ar urma să poată primi nave mari ce vor transporta "hrană, apă, medicamente şi adăposturi temporare", a precizat el.

"Elementul principal va fi un chei temporar", a adăugat acest responsabil, iar portul va furniza echivalentul capacităţii "a sute de camioane de ajutor suplimentar în fiecare zi".

Această operaţiune "va dura un anumit număr de săptămâni pentru planificare şi executare" şi ar urma să implice un coridor maritim ce va aduce ajutor pe mare dinspre insula Cipru, au precizat înalţii responsabili, citaţi de AFP fără a le fi precizate numele.

Responsabili SUA au subliniat că aceasta nu va însemna că soldaţi americani se vor afla în Gaza

"Armata americană are capacităţi unice. Şi ei pot face lucruri de pe mare care sunt extraordinare", a spus un alt responsabil.

Acest anunţ, în ziua discursului preşedintelui american privind starea Uniunii, ilustrează presiunile cu care se confruntă Joe Biden în ceea ce priveşte sprijinul american pentru Israel, legat de criza umanitară în curs în Gaza.

SUA şi Iordania au efectuat joi o a treia largare aeriană de ajutoare în Gaza în decurs de o săptămână, însă aceste largări au o eficacitate limitată.

Potrivit ONU, foametea este "aproape inevitabilă" pentru cei 2,2 milioane de locuitori din Gaza, adică imensa majoritate a populaţiei, ajutorul umanitar ajungând pentru moment doar în cantităţi foarte mici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.