Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a revocat interdicţii de viză impuse de Trump pentru solicitanţi de carte verde şi lucrători temporari

The White House
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a revocat un anunţ oficial al predecesorului său care a blocat mulţi solicitanţi de "cărţi verzi" (green cards) şi lucrători străini temporari să pătrundă pe teritoriul SUA, informează Reuters, potrivit AGERPRES.

Fostul preşedinte Donald Trump a anunţat aceste interdicţii anul trecut, argumentând că acest măsuri sunt necesare pentru a-i proteja pe lucrătorii americani în contextul nivelului ridicat al ratei şomajului cauzat de pandemia noului coronavirus.

Joe Biden a respins acest raţionament, printr-o declaraţie oficială făcută miercuri prin care au fost anulate interdicţiilor de viză. Preşedintele democratic a spus că deciziile predecesorului său au împiedicat familii să se reunească în SUA şi au dăunat afacerilor americane.

Democratul Joe Biden s-a angajat să revizuiască multe din politicile de imigraţie dure ale fostului preşedinte republican Donald Trump.

Susţinători ai imigranţilor au insistat în ultimele săptămâni pentru ca actualul lider de la Casa Albă să ridice interdicţiile de viză, care urmau să expire pe 31 martie.

În octombrie anul trecut, un judecător federal din California a blocat decizia preşedintelui Trump de a interzice acordarea de vize pentru lucrători străini temporari deoarece a afectat sute de mii de companii americane care au luptat în instanţă împotriva acestei politici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.