Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden a semnat, China dă lovitura: Numărul curselor aeriene spre SUA crește cu 50%

latimes.com
biden starea uniunii

Administrația Joe Biden dă undă verde pentru creșterea curselor din China spre SUA. Statele Unite vor permite companiilor aeriene chineze să crească la 12 numărul curselor de pasageri săptămânale dus-întors spre SUA, a indicat Departamentul american pentru Transport (USDOT), transmite joi Reuters. Numărul este egal cu cel al zborurilor autorizate de Beijing pentru companiile aeriene americane.

Creșterea e de 50% față de numărul curselor actuale

El reprezintă o creştere faţă de numărul actual de opt curse săptămânale dus-întors, fiind însă mult mai mic în comparaţie cu cele peste 150 de zboruri permise de fiecare parte înainte de restricţiile impuse la începutul lui 2020 din cauza pandemiei de COVID-19. Ordinul emis de USDOT afirmă că obiectivul este 'o redeschidere graduală, mai largă a pieţei serviciilor aeriene SUA-China'. China şi-a redeschis în martie graniţele pentru turiştii străini după trei ani, după ce renunţase în ianuarie la controalele la frontieră legate de COVID-19 pentru cetăţenii proprii. Companiile americane American Airlines, Delta Air Lines şi United Airlines operează curse regulate de pasageri între cele două ţări, la fel ca operatorii chinezi Xiamen Airlines, Air China, China Southern Airlines şi China Eastern Airlines. USDOT a menţionat că American Airlines a început în martie să opereze două zboruri suplimentare dus-întors pe săptămână spre Shanghai din Texas după ce restricţiile legate de pandemie au fost ridicate în China. Ordinul USDOT mai afirmă că restricţiile chineze faţă de transportul aerian 'au avut şi continuă să aibă un efect devastator asupra pieţei transporturilor aeriene SUA-China'.

Companiile aviatice americane şi altele străine au interdicţie să zboare în spaţiul aerian al Rusiei ca reacţie la măsura similară impusă de Statele Unite în martie 2022 companiilor ruseşti de a zbura deasupra teritorului american după invadarea Ucrainei. În februarie, doi senatori influenţi au emis o scrisoare prin care cereau administraţiei Biden să nu mai permită companiilor chineze şi altora neamericane care folosesc spaţiul aerian al Rusiei să mai zboare pe rute din SUA. Folosirea spaţiului aerian al Rusiei le dă acestora un avantaj în ce priveşte consumul de combustibil şi timpul de zbor, au argumentat senatorii americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.