Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden clasează drept spaţii protejate două teritorii uriaşe din Nevada şi Texas

YouTube
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a clasat marţi drept 'monumente naţionale' protejate două spaţii naturale uriaşe, unul din Texas şi altul din Nevada, şi intenţionează să creeze un sanctuar marin în Pacific, conform Casei Albe, informează AFP, potrivit Agerpres.

Biden a conferit acest statut protector teritoriului Avi Kwa Ame din Nevada (vest), care este un loc sacru pentru triburile amerindiene locale, şi teritoriului Castner Range din Texas (sud), adică o suprafaţă totală de peste 2.000 de kilometri pătraţi sau 200.000 de hectare, a precizat administraţia americană într-un comunicat.

"Întreaga lume ne invidiază pentru minunile noastre naturale. Ele au fost şi vor fi mereu un element central al moştenirii noastre comune şi o componentă esenţială a identităţii noastre naţionale", a precizat Biden anunţând deciziile într-un discurs la Washington.

"În primul meu an de mandat, am protejat mai multe teritorii şi spaţii acvatice decât oricare alt preşedinte de după John F. Kennedy", a reamintit el.

Statutul de "monument naţional" conferă locurilor astfel desemnate protecţie împotriva oricărui nou proiect de dezvoltare economică sau imobiliară, datorită interesului lor natural sau istoric. De asemenea, el aduce şi beneficii turistice.

Joe Biden va iniţia totodată o dezbatere despre crearea unui sanctuar marin în jurul unor "insule îndepărtate din Pacific", o ansamblu de şapte insule şi atoli care găzduiesc o faună şi o floră marine bogate.

Casa Albă a subliniat de asemenea că Joe Biden a determinat adoptarea "celei mai ambiţioase legi climatice" din istoria SUA, pentru a susţine în special tranziţia energetică.

Preşedintele american a fost extrem de criticat recent de asociaţiile de protecţie a mediului pentru că şi-a dat acordul pentru un proiect contestat de foraj petrolier în Alaska, denumit 'Willow'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.