Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reacție fulger a lui Joe Biden după condamnarea vedetei de baschet Griner în Rusia: Ce spune liderul SUA

The Guardian
Joe Biden

Președintele american Joe Biden a declarat joi că condamnarea vedetei de baschet Brittney Griner la nouă ani de închisoare pentru acuzații de trafic de droguri în Rusia este "inacceptabilă" și a cerut Moscovei să o elibereze imediat, scrie Reuters, potrivit mediafax.

"Astăzi, cetățeana americană Brittney Griner a primit o sentință de închisoare care este încă o reamintire a ceea ce lumea știa deja: Rusia o reține pe nedrept pe Brittney", a declarat Biden într-un comunicat. "Este inacceptabil și fac apel la Rusia să o elibereze imediat."

O instanță rusă a găsit-o joi pe vedeta americană de baschet Brittney Griner vinovată de introducerea deliberată în Rusia a cartușelor de vape care conțineau ulei de hașiș.

Griner a fost reținută pe aeroportul Sheremetyevo din Moscova la 17 februarie, având în bagaje cartușe de vape care conțineau ulei de hașiș. Ea a pledat vinovată, dar a declarat că nu a avut intenția de a aduce o substanță interzisă în Rusia și nici de a face rău cuiva.

Cazul a aruncat-o pe sportiva texană în vârstă de 31 de ani în vârtejul geopolitic declanșat de faptul că președintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina pe 24 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.