Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden face o numire importantă: ce funcție i-a dat directorului CIA

www.gettyimages.com
william burns

Joe Biden a declarat vineri că i-a cerut directorului Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, să devină membru al cabinetului său, ridicându-l astfel în rang pe unul dintre cei mai apropiați consilieri ai săi în materie de securitate națională și politică externă.

"Sub conducerea sa, CIA oferă o abordare clară și pe termen lung a provocărilor de top ale națiunii noastre în ce priveşte securitatea națională", a declarat Joe Biden într-un comunicat, referindu-se la abordarea lui William Burns în ceea ce privește invazia Rusiei în Ucraina și competiția SUA cu China.

Decizia a fost raportată anterior de "Washington Post", care a declarat că este în mare parte simbolică și că nu îi va da lui William Burns nicio autoritate nouă. Bonnie Glaser, șefa programului Indo-Pacific de la German Marshall Fund of the United States, a declarat că numirea reflectă încrederea lui Joe Biden în William Burns și în experiența sa profesională. El "a avut o contribuție semnificativă la procesul decizional privind securitatea națională, în special în ceea ce privește Rusia și China", a spus Bonnie Glaser.

William Burns nu este primul director al CIA care ajunge la statutul de membru al cabinetului preşedintelui.Fostul președinte Bill Clinton i-a numit, de asemenea, pe directorii săi CIA - John Deutch și George Tenet - pentru a face parte din cabinetul său. Un oficial de la Casa Albă a declarat că este ceva obișnuit ca președinții să varieze agențiile reprezentate în cabinetele lor. De exemplu, fostul președinte Barack Obama l-a ridicat la rang de membru al cabinetului pe șeful Administrației pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, iar Bill Clinton l-a adăugat în cabinetul său pe James Witt, de la Agenția Federală pentru Situații de Urgență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.