Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden face politică de stat din drepturile LGBTQI+: A numit o trimisă specială pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBTQI+ în lume

NBC News
joe biden

Preşedintele american, Joe Biden, a numit-o pe Jessica Stern în postul de trimisă specială a SUA pentru apărarea drepturilor comunităţii LGBTQI+ în lume, a anunţat liderul de la Casa Albă vineri, când el va promulga legea prin care o discotecă pentru homosexuali ce a fost ţinta unui atentat în 2016 va deveni ''Memorial naţional'', relatează AFP.

În prezent directoare a ONG-ului OutRight Action International, Jessica Stern va face parte din Departamentul de Stat al SUA în noua ei însărcinare, scrie agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Emmanuel Macron declară RĂZBOI țărilor din estul Europeni pe tema homosexualilor: 'Trebuie să ducem o bătălie culturală, o bătălie a civilizaţiilor'

Ea va avea un rol ''crucial'' în a asigura că ''diplomaţia americană protejează şi apără drepturile persoanelor LGBTQI+ în lume'', a indicat preşedinţia SUA.

Tot vineri, preşedintele democrat va promulga legea prin care care clubul de noapte pentru homosexuali ''Pulse'' din oraşul Orlando (Florida) va deveni ''Memorial naţional''. Acest club a fost pe 12 iunie 2016 ţinta unui atac armat comis în numele grupării Stat Islamic şi soldat cu 49 de victime.

Citește și: ULTIMA ORĂ Premierul Olandei, cel care blochează intrarea României în Schengen, cere EXCLUDEREA Ungariei din UE: 'Cu legea anti-LGBT nu mai au ce căuta'

Textul legii a fost aprobat la începutul acestei luni de Senatul american în unanimitate, un rar moment de consens politic la Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.