Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Joe Biden forțează mâna Congresului pentru Ucraina: A susţine acest proiect de lege înseamnă opoziţie faţă de Putin. Respingerea înseamnă să facem jocul

Newsweek
Joe Biden

"Timpul presează" pentru Ucraina în faţa Rusiei, a avertizat marţi preşedintele Joe Biden, cerând Congresului SUA să aprobe de urgenţă un nou pachet pentru Kiev, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"A susţine acest proiect de lege înseamnă opoziţie faţă de Putin. Respingerea înseamnă să facem jocul" preşedintelui rus, a spus liderul democrat cu privire la un text prezentat duminică de Senatul american, care prevede deblocarea de noi ajutoare atât pentru Ucraina cât şi pentru Israel precum şi înăsprirea politicii de migraţie a SUA.

Textul prezentat este cel mai "dur" din ultimele decenii în materie de imigraţie, apreciază democraţii.

Biden şi-a acuzat marţi rivalul republican că "instrumentalizează" problema migraţiei.

"Donald Trump preferă să instrumentalizeze această problemă decât să o rezolve", a afirmat liderul democrat în timpul unui discurs la Casa Albă.

Fostul preşedinte american Donald Trump a făcut apel luni la republicanii din Congresul SUA să se opună acordului care prevede un ajutor de 60 de miliarde de dolari pentru Kiev.

"Numai un idiot ori un democrat din stânga radicală ar vota pentru acest proiect oribil", a apreciat Trump pe platforma sa Truth Social, făcând referire la textul dezvăluit duminică seara de Senatul american, rodul mai multor luni de negocieri, şi care prevede atât un ajutor pentru Ucraina, cât şi 14 miliarde de dolari pentru Israel şi o reformă a sistemului de migraţie al SUA.

Pentru a fi adoptat, proiectul trebuie aprobat de plenul Senatului, apoi de Camera Reprezentanţilor, unde lucrurile se complică, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.